22 May 2013

SCC Di Danau Kota

Hari Sabtu lepas, me and my sister (which is now my Beauty Consultant) pegi buat kelas penjagaan kulit di Danau Kota. Biar saya perkenalkan diri orang yg kita orang buat makeover nie. Nama dia kak Aliya dan beliau adalah seorang pengusaha sebuah butik hiasan dalaman Curtain Craft. Beside her is her daughter Yaya. Kak aliya mempunyai matured skin dan agak oily di T-zone area (combination). Manakala Yaya pula mempunyai kulit yg agak berminyak di seluruh muka dan ada sikit-sikit jerawat kecil di bahagian dahi.


Dalam kelas penjagaan kulit kali ini, saya pakaikan kak aliya TimeWise Miracle set (Cleanser, Toner, Day Solution dan Age-Fighting Moisturizer) dan mask F1. Yaya pula saya pakaikan Botanical Set F3. Lepas habis skin care session, disusuli pula dengan makeup session pula....tadaaaaaa hasilnya seperti di atas.

21 May 2013

Limited Edition ~ Beauty That Counts


Bantulah mereka yg memerlukan. Sebagai penghormatan sempena Ulangtahun ke-50 Mary Kay, anda boleh menyertai kami dan mengubah kehidupan wanita dan kanak-kanak seluruh dunia. Di Malaysia dan Singapura dari 16 Mei 2013, RM3 / SGD1 akan diderma kepada Pusat Kebajikan Hope Kuala Lumpur dan Hope Worldwide Singapura dari penjualan setiap edisi terhad Beauty That Counts Mary Kay Nourishine Plus Lip Gloss warna Celebrate dan Mary Kay Creme Lipstick warna One Woman Can.

Harga Creme Lipstick : RM55.00
Harga Lipgloss : RM55.00

How to remove your makeup correctly


Before you begin, you must wash your hands with a soft soap or cleansing foam.

Eyes and lips
Dab a little bit of makeup removal oil-free or lotion to your lashes and lids and rub it around with your fingertip. Wipe it away with a moist, but not dripping cotton ball or pad.

Do the same to remove makeup from your lips.

Recommend Item :


The face
Squeeze some makeup removal lotion onto your palm, the size of a hazelnut and dab small amounts of it all over your face and neck. Dilute it with water if necessary and rub it on with slow circular motions. The makeup removal product should not get absorbed by the skin, but should foam on top of it, extracting leftover makeup and impurities. Remove the emulsion with a damp cotton ball or pad. Do not reuse old pads or cotton balls. If you are using makeup removal oil, follow the directions on the packaging. However taking down makeup is much easier and quicker with makeup removal lotion.

Add some alcohol-free toning lotion on a clean cotton ball and rub it around your face paying special attention to the hairline and the area around the ears, where makeup tends to cling.

This lotion should remove the leftover fat from the makeup removal product; it will also tone and refresh the epidermis. Use such lotion twice a day in order to keep your skin healthy and protected. You can also use it as a compress for problem areas. Simply put some lotion on a pad, lay back and place it over your face for 20 minutes.

After rubbing your face with alcohol-free lotion, remove all traces of it with a paper tissue. Dab, do not rub, and do not pull the skin downwards. When your face is completely dry, apply night or day cream.

In the morning you can skip the makeup removal lotion and apply only toning lotion before your day cream application.

Facial cosmetics and their expiration date


Facial cosmetics are very delicate and can do more harm than good if you do not keep track of their expiration date. Yes, cosmetics have an expiration date, just as medical products do and you should remove them from your cosmetics bag as soon as this date is past.

This sounds simple enough, but there is a problem that many people, especially those who travel a lot, occasionally encounter. The problem is that there are no international standards for marking the expiration date, so the markings are different in Europe and in North America. So here is what you should know about the expiration of makeup:
  • Makeup expires more quickly in countries or states with a tropical climate. If you want your cosmetics to last longer, then do not store them in the bathroom where there is moisture. Keep them in a cool dry place, preferably in a zip-lock bag outside the reach of oxygen, and do not use them with wet or dirty hands.
  • Mascara is a product that you should be extra careful with. Its shelf life is typically anywhere from 3 to 6 months. This is a product based on water, so it is a breeding ground for bacteria, which mean that your mascara can go bad long before its 3 months are up. Avoid sharing cosmetics with your friends, especially mascara.

13 May 2013

TimeWise Luminous-Wear Foundation

Luminous-Wear Foundation

Faedah-faedah :
  • Kulit tampak cerah serta merta
  • Kulit tampak berseri sepanjang hari
  • Memberikan kilauan maksimum
  • Kulit berasa dilembabkan sepanjang hari
  • Kulit kelihatan lebih tegang, muda dan sihat
  • Secara ketaranya mengurangkan garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan penampilan pori-pori
  • Mengurangkan ketidaksempurnaan secara ketara
  • Warna kekal seperti asal selepas berjam-jam
  • Memberikan kemasan kilauan yang tahan lama pada kulit
  • Tidak melekat dalam garis halus
  • Mengurangkan lingkaran hitam
Bagaimana ia bertindak?
  • Dirumus dengan ester lilin jojoba untuk membekalkan lembapan.
  • Infuse dengan Vitamin E dan sebatian peptida pembina kolagen supaya kulit kelihatan lebih tegang, muda dan sihat.
Sasaran Pelanggan :
  • Wanita yg mempunyai kulit jenis normal hingga kering
Warna-warna yang boleh didapati :



Harga : RM72.00

Intense Moisturizing Cream ~ For Dry skin

Intense Moisturizing Cream

Nie pulak untuk kulit yg kering. Benefit dia sama dengan Oil-free Hydrating Gel. Dengannya, kulit serta merta kelihatan berseri dan terasa sungguh halus dan lembut.

Bahan-bahan utama & fungsi :


Perbandingan antara Oil-free Hydrating Gel dan Intense Moisturizing Cream


Harga : RM130.00

Oil Free Hydrating Gel ~ My love most

Oil-free Hydrating Gel

This is the most I loved....gel nie berfungsi sebagai penyerap minyak tatkala sebelum pakai foundation. Plus bila pakai gel nie dan lepas tuh pakai foundation, perghhhh glowingggg muka u. Cik sha selalu pakaikan gel nie pada customer cik sha dan mostly they agreed the miracle of this gel. Utk bakal-bakal raja sehari, memang cik sha suggestkan pada you all yg mempunyai kulit yg berminyak supaya nanti bila sanding atau ambik gambar, nampak glowing gituuu....

Benefits-at-a-glance :
  • Gel tidak berminyak ini menyerap dengan mudah untuk menyejukkan dan menyegarkan kulit.
  • Menghidrasi kulit sehingga 10 jam.
  • Kaya dengan Vitamin E dan ekstrak teh hijau.
  • Mengandungi ekstrak marine untuk melembutkan kulit.
  • Kulit menjadi lebih segar dan sejuk selepas menggunakannya. 
Kulit yang sesuai :
  • Normal hingga berminyak.
Cara penggunaan :
  • Sapu selepas memakai pelembab.

Perbandingan antara Oil-free Hydrating Gel dan Intense Moisturizing Cream


Harga : RM130.00

12 May 2013

Debut Ceremony SD Nomie @ MK Office

Semalam cik sha and hubby with my guest (my mom and my sis) attend Debut Ceremony SD Nomie di Mary Kay office, Jaya 33. Seronok sangat my mom and my sis smlm....and the gud news my sis sign up with me as a Beauty Consultant. My mom and me really hope she will change and do the makeover to her. Amin. Here a few picture that I'd taken.



So, pada sesiapa yg masih ting tong ting tong nak join, tak yah ting tong ting tong lagiii...jommm join kami. You will have a really great fun!...Dan yg nak cantik sambil generate income pun amatlah di alu-alukan. Call cik sha ok and I will explain to you how...

Sharol Bariah Binti Harun
Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay
019-3204516

11 May 2013

SCC Di Taman Keramat Permai

Hari Sabtu hari tuh, saya buat kelas penjagaan kulit bersama my mom and my sis dibantu oleh budak-budak kecik yg tukang jadi penyokong karier mak dia....siapa lagi kalau bukan anak-anakku yg comelll dan handsome...Muhammad Amer Ashraf dan Ameera Aisyah....hehehehe.

My mom and my sis mempunyai jenis kulit yg normal dan kedua2nya cik sha pakaikan TimeWise.

Sedang memakai lip mask



My mom setelah dipakaikan TimeWise dan setelah disolek dengan solekan yg minimal (nak gie kenduri).


My sis setelah memakai set TimeWise dan setelah dimekapkan...flawless gituuu....

Pada kelas penjagaan kulit kali ini, saya hanya memakaikan my mom and my sis set berikut :

Skin Care Range :
TimeWise 3-in-1 Cleanser (Normal / Dry)
Masker Botanical Effects (F2)
Lip Mask
TimeWise Moisture Renewing Softener
TimeWise Day Solution Sunscreen Broad Spectrum SPF 35
TimeWise Age-Fighting Moisturiser
Lip Balm

Makeup Range :
Intense Moisturizing Cream
Mary Kay Foundation Primer Sunscreen Broad Spectrum SPF 15
Mary Kay Concealer
TimeWise Luminous-Wear Liquid Foundation (Ivory 5)
Mary Kay Mineral Powder Foundation
Mary Kay Eye Primer
Mary Kay Mineral Eye Color (Dusty Lilac & Iris)
Mary Kay Eyeliner (Black)
Mary Kay Brow Definer Pencil (Brunette)
Mary Kay Cheek Color (Pink Petals & Shy Blush)
Lip Liner (Neutral)
Mary Kay Creme Lipstick (Sunset)
Mary Kay Nourishine Plus Lip Gloss (Pink Parfait)
Mary Kay Makeup Finishing Spray

Pada sesiapa yg nak dapatkan solekan seperti my sis, jangan segan silu contact saya yerrr....

MAKEOVER ~ 11.05.2013

 


10 May 2013

SCC Di Putrajaya (Sesi 2)

Jumaat lepas saya buat kelas penjagaan kulit di ofis saya sendiri dengan dihadiri oleh 2 orang my collegue iaitu Nur Idayu dan Pn. Lily Fernandez.

Nur Idayu pernah guna produk Mary Kay iaitu TimeWise (C/O). Jadi beliau tidak mempunyai sebarang masalah untuk menggunakan produk Mary Kay. Manakala Pn. Lily pula mempunyai kulit yg agak kering dan tidak pernah menggunakan sebarang produk Mary Kay, jadi cik sha suggestkan pada beliau set TimeWise (N/D) untuk melembabkan kulitnya.


Before we begin...


 
My happy faces!....

Look at me! I feel great.....

9 May 2013

DAFTAR UNTUK MENJADI MARY KAY BEAUTY CONSULTANT

Jom Jana Pendapatan Bersama Kami

Kami memerlukan Beauty Consultant seperti anda untuk melebarkan lagi sayap perkongsian Mary Kay dengan wanita lain.

Kami menawarkan anda peluang untuk menjadi Beauty Consultant Mary Kay dengan modal yang paling rendah. Apa yang kami perlukan dari anda adalah semangat dan cita-cita untuk berjaya.

Untuk menjadi ahli, anda cuma bayar yuran keahlian sebanyak RM195 dan anda akan mendapat sebuah Starter Kit dan RM50 untuk menghadiri kelas ESRS.

Di dalam Starter Kit tersebut mengandungi:
  • Product & Business Guide
  • Class Tools (Mirror, Palette, Facial Cloth, Beauty Profile)
  • Business Tools (The Look, Flip Chart, Agreement Form, Receipt Book, Price List)
  • Sample product (Botanical, TimeWise, Lipstick)
  • Product (TimeWise : Cleanser (2) + Age Fighting Moisturiser (2) + Liquid Foundation (2)
  • Hand Carry Beg & Organizer Beg
    



Antara KEISTIMEWAAN menjadi Beauty Consultant Mary Kay adalah:
  • Keuntungan Runcit (30% - 40%)
  • Ladder-of-Success Program (Quarterly). Hadiah L.O.S sangat-sangat best dan tak boleh didapati di luar.
  • Team Building Program. FREE Gifts dari Mary Kay jika kita dapat recruit team member yg baru.
  • Hostess Program.
  • Mengikuti Education Trip ke Hangzhou, China dan Dallas, USA
  • Top Director Trip
  • Program Pink Career Car
  • Kenaikan pangkat dan Leadership Bonus
  • Pengiktirafan dan pelbagai ganjaran menarik
  • Latihan dan Bimbingan disediakan
Jommm...jangan lepaskan peluang nie.

 
 ********************************************************************************

Apakah perasaan saya sewaktu saya menerima Starter Kit nie?

Perasaan saya masa terima.... OMG! Tidak boleh digambarkan dengan kata-kata. Terlalu banyak isi dalam beg tu sehinggakan saya mengambil masa selama 3 hari utk katam Business Basic dan Product Guide. Bayangkan produk yg berharga RM360 kita dapat free2 jerr...besttttnyerrrr. Pastu pulak ada sample. Lepas study Business Basic, slowly saya cuba melatih diri dengan beri Skin Care Class pada suami saya. Alhamdulillah suami saya seorang yg very supportive dan dia banyak memberi teguran pada saya bagaimana bercakap dengan keyakinan.

Jadi, apa tunggu lagi. Jom join saya sekiranya anda mahu mengubah kehidupan anda daripada biasa kepada luar biasa. Setiap wanita mempunyai kelebihan dan kekuatan. Saya yakin anda boleh!

Berpeganglah kepada kata-kata Mary Kay Ash :
If you think you can, you can. And if you think you can't, you're right.
Sharol Bariah Binti Harun
Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay
019-3204516

4 May 2013

SCC Di Salak Tinggi

Esok gie ngundi dan hari nie saya buat kelas penjagaan kulit pada seseorang yg saya terlalu hormati. Dari saya kecik, remaja hinggalah bekerja, dialah yg jaga saya masa parents saya duduk overseas dulu. Tak terhitung jasanya pada saya. Dia adalah makcik saya yg bernama Nor A'azian Mohd Zin iaitu adik kepada mak saya. So, hari nie saya nak cantikkan dia dan my cousins serta berkongsi serba sedikit asas-asas penjagaan kulit dgn betul.

Hands Pampering Session


My auntie's hand...beza kan...tangan belah kanan nampak lebih muda dari tangan belah kiri.

Nie pulak tangan my cousin Ezzati. Tangan belah kanan nampak lebih fresh dari tangan belah kiri.

Kat bawah nie cik sha senaraikan produk-produk yg cik sha pakaikan pada my auntie and my cousins.

My Auntie (Age 50++) :
1. TimeWise 3-in-1 Cleanser (N/D)
2. Masker - Botanical Effect (F1)
3. Toner - TimeWise Moisture Renewing Softener
4. Moisturiser - TimeWise Age Fighting Moisturiser
5. TimeWise Luminous Wear Liquid Foundation (Ivory 5)

My Cousin (Athirah - Age 25)
1. Cleanser - Botanical Effect (F1)
2. Masker - Botanical Effect (F3)
3. Freshen - BE (F3)
4. Hydrate - BE (F2)
5. Acne Spot Solution

Kulit Athirah agak berjerawat dan banyak cela serta berminyak di T-zone area. Disebabkan kulit Athirah agak sensitif, cik sha tukarkan semuanya kepada BE (F2).

My Cousin (Ezzati - Age 20)
1. Cleanser - BE (F1)
2. Masker - BE (F3)
3. Freshen - BE (F1)
4. Hydrate - BE (F3)

Kulit Ezzati pula seperti kulit Athirah cuma jerawat Ezzati agak kurang dan berminyak di T-zone area. 

Tadaaaa....dah siap semuanya. 

3 May 2013

QUEEN OF SALES ~ APRIL 2013

Bulan April 2013 adalah bulan yg paling menggembirakan bagi saya kerana saya telah dinobatkan sebagai QUEEN OF SALES Achievers dengan purata points 1,533pts. Macam2 gifts saya dapat.

 
 
 
Jadi sesiapa yg suka dengan recognition macam nie dan hadiah, jom ikut saya kita discover the mary kay world.
 
Hubungi saya untuk tahu lebih lanjut.

SCC di Putrajaya

Hari nie cik sha buat SCC di Putrajaya dan alhamdulillah dia org happy dgn SCC cik sha...yeayyy!!! A great start of the month....Actually kami start pun dah lambat kul 1.20pm sebab staff lelaki belum lg gerak gie solat Jumaat. Jadinya dia org nie segan laa kan...sepatutnya SCC cik sha berlangsung selama 2 jam tapi dipendekkan kepada 1 jam jerr...huhuh. Ada beberapa perkara yg cik sha tak sempat nak selesaikan. Antaranya pemakaian foundation (mujurlah dia org semua nak solat lepas tu..so tak yah pakai foundation). Dan alhamdulillah dapat jugak cik sha close sale utk hari ini. Namun begitu cik sha akan tingkatkan lagi kemahiran supaya semuanya enjoyyyy....


Cerr tengok perbezaan antara bibir atas ngan bibir bawah...ketara kan. Bibir bawah tuh nampak warna asal pinkkk gituuu...yg atas pulak agak gelap. Nie laa rahsia Satin Lips Set (Lip Mask + Lip Balm)

Haaaa....comeiiii kan Aishah nie. Yg nie lak Aishah pakai masker F1 utk sebelah muka. Kenapa sebelah jerr? Sebab nak tengok perbezaan. Cer tengok belah kiri. 'Laugh Line' atau garis senyum kelihatan sediri terangkat berbanding di sebelah kanan. Pipi Aishah pun naik kan...kalau lama2 pakai mesti pipi mcm Siti Nurhaliza...hehehe.

So, apa tungguu lagii...Kalau nak merasa belaian mcm yg dia orang nie dapat, call saya yerr. Semuanya FREE jerr...


Sharol Bariah Binti Harun
Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay
019-3204516