Wednesday, 5 July 2017

TIPS MAKEUP FLAWLESS

Assalamualaikum & hi semua.

Bertemu kita lagi pagi yang penuh barakah nie. Minggu nie mesti banyak open house kan. Maklum laa kita masih di bulan Syawal. Kata raya sebulan. Jangan bloated sudah. Memandangkan minggu nie banyak jemputan, mesti uols nak nampak gojes and flawless dan yang paling penting makeup maintain tak crack. Nanti tak laa gossip gurl tu mengata belakang kita kan. Kalau dia mengata cakap makeup kita cantik ok laa jugak kan. Ok jom kita tengok sharing yang saya nak share hari nie TIPS UNTUK MAKEUP NAMPAK FLAWLESS.

-------------------------
Tips #1


Always...always pakai moisturiser. Pastikan wajah dilembabkan sebelum memakai foundation. Ini kerana moisturiser tu akan lock foundation dan wajah akan nampak glow dan dewy. Normally sebelum saya makeupkan pengantin, saya akan bersihkan wajah dan pakaikan Mary kay Oil-Free Hydrating Gel. Gel nie selain berfungsi sebagai pelembab, dia juga dapat merawat kulit yang berminyak tapi memerlukan lebih kelembapan. 


Tips #2

Pernah dengar Foundation Primer? Tak pernah? Sila google fungsi dia ya. Takpe laa meh sini saya citer. Foundation Primer nie bagi foundation tu tahan lama at least 8 jam. Banyak primer di pasaran. Gie Sephora tu lagi laa banyak sampai tak tau nak pilih yang mana. Harga pun boleh tahan maheiii....hehe. So tak nak nyusahkan diri berjam2 nak belek saya decide guna Mary Kay Foundation Primer Sunscreen Spf 15. Tekstur dia gel dan selembut sutera giteww. Bila pakai primer nie makeup akan jadi matte. Sapu di area T-zone yang berminyak tu insyaAllah muka tak shining. Kalau takmo pakai foundation pun takpe pakai nie jer sebab dia dah ada protection.


Tips #3

Part yang paling disukai. Foundation!!! Uols pernah tak alami situasi dimana uols pegi drugstore nak beli foundation tapi tak beli. Berdiri lama test situ test sini. Tak jumpa warna yang ok. Test kat belakang tangan. Tengok warna ok terus beli. Balik rumah pakai kat muka dah kelabu asap sama ada foundation tu warna cerah sangat dari kulit atau gelap dari kulit. Sayang2 semua...meh sini nak cakap. Nak test foundation nie bukan kat belakang tapak tangan tapi kat rahang (jawline). Tarik sikit tudung tu pastu calit sikit foundation. Kalau warna foundation tu hilang atau tak nampak maknanya itulah warna yang sesuai ya. Tapi kalau malas nak berdiri lama memilih foundation, whatsapp saya. Saya tolong pilihkan warna foundation yang sesuai. Lagi satu pastikan tidak pakai foundation yang tebal yang konon2 boleh tutup cela ngan garis halus. Tanggapan nie sebenarnya SALAH! Foundation yang tebal boleh membuatkan makeup jadi crack dan muka jadi shining (minyak). 

Liquid foundation Mary Kay nie yang terbaik pernah saya guna. Ada 2 jenis jerr (matte & luminous). Selain untuk makeup, dia juga untuk anti-aging. Hebat kan!


Tips #4

Conceal...conceal...conceal. Jarang orang pakai concealer sebab dia orang kata concealer nie buat makeup nampak tebal. Pastu bila pakai asyik hilang jer. Hilang gie mana ya kak? Sebenarnya ada teknik dan cara pakai concealer nie. Teknik yang betul adalah pakai concealer nie on top of foundation atau cc cream. Lagi satu waktu siang kita tak nak pakai concealer yang terlalu obvious. Kalau foundation tu uols pakai nipis, jangan laa letak concealer tu tebal sangat. Memang nampak setompok laa. Tools yang perlu ada untuk pakai concealer nie concealer brush, sponge (beauty blender / sponge tiga segi) atau pun guna jari. Untuk sponge basahkan terlebih dahulu supaya concealer tidak melekat pada sponge. Tu yang ada kakak tu cakap pakai concealer asyik hilang jer. 

Cara pakai concealer adalah dengan dab2 / tekan dan jangan seret. Nanti nampak garisan dan tak cantik. Untuk bahagian bawah mata guna concealer yang cerah sebab kita nak bagi mata kita nampak wow! Saya memang guna Mary Kay Undereye Corrector sebab senang. Tak perlu nak pakai berus. Calit jer pastu dab2. Pastu untuk cover parut2 jerawat saya guna Mary Kay Perfecting Concealer



Tips #5

Nak dapatkan makeup flawless dan tak crack jangan pakai compact powder. Pakai loose powder atau translucent powder. Compact powder hanya untuk touch-up jer. Selalu saya akan combinekan Mary Kay Translucent Powder ngan Mineral Powder Foundation. Translucent Powder Mary Kay nie memang produk hot sebab bila pakai wajah kita nampak glow dan shine (bukan minyak). Lagi satu senang untuk orang yang susah sangat nak cari warna powder yang sesuai ngan kulit sebab Translucent Powder nie warna dia putih tapi bila pakai kat muka tak nampak putih. Just nice jerr sebab dah blend ngan foundation tadi.



Tips #6

Last sekali spray Mary Kay Finishing Spray ke seluruh wajah bagi makeup tahan lama hingga 16 jam dan buat makeup lebih segar.


Monday, 3 July 2017

MACAM MANA SAYA REMOVE MAKEUP

Assalamualaikum....Hi uols! 


Untuk pengetahuan semua, saya memang penggemar makeup. Tak kira laa pegi jalan ker, pegi keje ker memang kena pakai makeup. Kalau tak pakai makeup orang mesti tanya sakit ker?

Kalau gie opis just apply light makeup jer. CC Cream dah memadai. Pastu eyeshadow pakai satu warna jer. Nak solat zohor saya cuma guna Imaan Cleansing Wipes ngan Oil-Free Eye Makeup Remover untuk buang makeup.

Sebab tu orang yang pakai makeup nie kena extra rajin. Kulit dah laa tak berapa nak flawless kan.

So nie step-step yang saya buat untuk remove makeup.


1. Mary Kay Oil-Free Eye Makeup Remover


Saya goncangkan dulu botol sebelum guna sebab remover nie ada 2 lapisan. Lapisan atas tu air dan lapisan bawah tu silikon (bukan minyak). Tekstur dia sangat lembut macam sutera dan tak buatkan area mata saya kering. Saya juga guna remover nie untuk buang lipstick. Sesuai sangat untuk buang waterproof mascara.


2. Imaan Cleansing Wipes


Halal lagi suci. Tak mengandungi alkohol. Yang nie saya wipe satu muka untuk buang foundation.


3. Skinvigorate Brush


Part nie yang paling saya suka. Percaya tak kalau saya cakap guna brush nie muka jadi lebih bersih walaupun sebelum tu saya dah pakai cleansing wipes? Saya ingatkan foundation dah takde bila kita guna wipes kan rupanya tekaan saya salah. Brush nie sangat2 membantu bila saya cuci muka ngan brush, sisa2 foundation masih lagi melekat.


4. TimeWise Cleansing Gel


Saya guna yang untuk kulit combination to oily. Cleanser nie jenis gel dan ada biji-biji biru. Tak berbuih tapi kalau pakai ngan skinvigorate tu dia jadi buih. 3-in-1 tu maksudnya Cleansing, Toning dan Moisturize. Sebab tu bila pakai cleanser nie muka tak kering.


Step seterusnya saya pakai Freshener ngan Moisturizer dari TimeWise. Serum pulak ada pelbagai. Kalau muka saya ada parut hitam memang saya pakai serum Melacep jerr. Kalau bulan depan saya ada wedding, bulan nie saya pakai serum Replenishing C. Tapi lepas pakai serum, saya memang pastikan pakai Day & Night Solution. Baru laa kulit cun.


Untuk rawatan mingguan saya gunakan mask Botanical atau Melacep dan kalau malas sangat nak bilas, saya akan pakai Renewing Gel Mask sebab mask nie boleh bawak tido. Yang best gel mask nie, bila bangun tido muka fresh giler...


So macam mana pula uols nyer cara remove makeup? Sama ker tak?

Tuesday, 20 June 2017

TIPS UNTUK MAKEUP FLAWLESS DI PAGI RAYA

Assalamualaikum semua. Mesti ramai yang dah mula nak gerak balik kampung kan dan ada yang masih bekerja. Saya dah start cuti tapi balik Kelantan raya ke-2. Raya pertama di rumah mak di KL. Macam mana persiapan raya? Kami buat ala kadar jer. Yang penting anak-anak nyer persiapan dah siap. Duit raya pun dah tukar. Raya tahun nie bakal meriah sebab kehadiran orang baru dalam keluarga atuk Harun dan opah Amriah. Nama ahli keluarga baru kami (anak adik bongsu saya) Nur Hanania Maryam short form panggil Hana. Tak sabar nak peluk Hana.

Okaylah. Pagi nie saya nak share satu tips bagaimana nak dapatkan kulit yang gebu sekaligus membuatkan makeup nampak flawless. Baca tau!

Tips #1:
Pastikan wajah dibersihkan sebelum pakai serum Mary Kay Replenishing Serum +C. Diikuti dengan Mary Kay Day Solution dan moisturizer. Wajah wajib pakai moisturizer supaya foundation nanti tak pecah.



Tips #2:
Untuk dapatkan makeup tahan lebih lama, gunakan Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF15. Pakai ke seluruh wajah. Selain bagi makeup tahan lama, primer nie juga bagi kurangkan minyak di wajah. Cara pemakaian boleh gunakan berus atau jari.




Tips #3:
Pilih foundation yang sesuai dengan warna dan jenis kulit. Mary Kay liquid foundation terdiri dari 2 jenis iaitu Luminous (kulit normal/kering) dan Matte (kulit kombinasi/berminyak). Bagi mereka yang tak suka pakai foundation dengan alasan tak nak makeup tebal, boleh gunakan Mary Kay CC Cream. Kalau suka makeup ala-ala Bellaz tu (dia guna Okaya), boleh pakai Mary Kay Creme To Powder. Cara guna foundation pun ada teknik tau. Boleh guna jari atau berus. Untuk kesan yang lebih menyerlah guna flat brush atau kabuki brush. Caranya dab-dab foundation ke seluruh wajah menggunakan jari. Kemudian spray Mary Kay Finishing Spray dan sapu foundation tu ke bawah (downward stroke).




Tips #4:
Gunakan Mary Kay Facial Highlighting Pen di area tulang hidung, dahi atau di area yang anda nak highlight.




Tips #:
Bagi mereka yang mempunyai eye bag atau dark circle, gunakan Mary Kay Concealer Under Eye. Caranya dengan hanya dab sahaja menggunakan Beauty Blender. Jangan guna brush.

Tips #:
Ada parut hitam atau parut jerawat? Letakkan Mary Kay Concealer pada parut tu dan dab-dab guna sponge.

Tips #:
Biasa pakai compact powder kan? Lepas nie boleh laa tukar pada Mary Kay Translucent Powder sebab powder nie bagi flawless wajah. Warna dia putih dan ramai MUA guna translucent powder yang nie di bahagian bawah mata dan rahang (jawline). Kemudian mereka akan blendkan dengan Mary Kay Mineral Powder Foundation ke seluruh wajah.




Tips #:
Last sekali gunakan Mary Kay Finishing Spray ke seluruh wajah untuk bagi wajah nampak glow dan makeup tahan lama.




Selamat mencubaaaa.....

Tuesday, 6 June 2017

MARY KAY NATIONAL SALES DIRECTOR



Memperkenalkan Mary Kay Malaysia National Sales Director yg baru fresh dari oven, Jane Lee. Jom ikuti kisah beliau bagaimana beliau start bisnes dengan Mary Kay.
----------
Tahun 2005 beliau join Mary Kay sebagai Beauty Consultant. Masa tu beliau hanyalah seorang surirumah yang biasa2 jerr dan percaya atau tidak beliau tidak pernah guna sebarang produk kecantikan. Seorang yang kurang keyakinan untuk berdepan dengan orang tetapi Mary Kay banyak mengajar beliau bagaimana untuk look confident and be confident. Dulu beliau seorang yang sangat pesimis terhadap sesuatu tapi sekarang dengan dikelilingi insan2 yang positif membuatkan beliau sangat bersemangat, lebih bahagia dan puas berbanding sebelumnya.

Monday, 5 June 2017

QUEEN OF SALES

Sabtu lepas (3 Jun 2017) merupakan tarikh yang sangat bermakna bagi saya sebagai Beauty Consultant. Saya dinobatkan sebagai Queen of Sales bagi bulan Mei. Seronok tak terkira. Banyak hadiah saya dapat.


Antaranya set foot spa, Pure Dimensions Eye Palette dan Semi-matte Gel Lipstick. Best kan bila jadi Queen of Sales nie. Seterusnya saya nak aim Diamond Ring (gambar kat bawah nie). Jom visualise.

Sunday, 4 June 2017

NEW TOOLS! ION MASSAGER

Baru dirasmikan 1st June 2017 di Malaysia tapi dah sold out di Hong Kong dalam masa 7 hari! Memang menjadi kegilaan ramai nie. Semua nak awet muda. Kalau tak grab sekarang memang rugi.

JOM KITA TENGOK APA KELEBIHAN ION MASSAGER NIE.
  • Mengurangkan bendasing dari pori².
  • Meningkatkan lagi penyerapan produk penjagaan kulit.
  • Relaxkan kulit, tingkatkan lagi peredaran darah dan metabolisma melalui sistem urutan yg ada getaran.
  • Merangsang dan menenangkan kulit (warm & hot mode).
  • Kulit akan rasa segar dan lembut.
Best ker best? Macam best kan. Sangat portable dan travel friendly. Tak yah pakai letrik pun. Those yg rajin buat beauty regime tu ION Massager nie sangat recommended.






Nak try? Boleh ajer. Tinggalkan phone number kat ruangan komen atau whatsapp saya personally. Semua pertanyaan akan dijawab secepat mungkin.

0193204516
Sha Harun 
(Beauty Consultant)

Thursday, 1 June 2017

SHEER MINERAL PRESS POWDER MARY KAY

Debu yang sangat halus dan ringan ini melitupi wajah dengan rona semula jadi dan bertindak seperti satu lapisan penyerap minyak agar solekan kekal berseri sepanjang hari.

Jom tgk Kelebihan menggunakan Sheer Mineral Pressed Powder ni.
  • Memberi litupan menyeluruh
  • Membantu mengawal kilatan dan minyak berlebihan. Formula sehalus sutera
  • Memberi rona samar pada kulit, nmpk semula jadi (tanpa kelihatan kering atau berhabuk)
  • Menyembunyikan kedutan dengan berkesan
  • Mudah diadun dengan warna solekan lain
  • Mudah digunakan
  • Aplikasi yang sempurna tanpa cela
  • Kulit tidak berminyak atau melekit
  • Menyegarkan kulit
  • Tidak terkumpul di celah-celah kedutan atau garis-garis halus pada wajah
  • Tahan lebih lama
  • Menyempurnakan solekan sepanjang hari.
Sheer Mineral Pressed Powder boleh didapati dalam pelbagai warna mengikut tona kulit muka.


Nak tau cara mekap yg glowing dan tahan lama tak bercapuk? Atau pun mekap ala Naelofar? Whatsapp saya. Saya akan ajar dari A sampai Z.

Tuesday, 30 May 2017

MELACEP ULTIMATE SERUM

Set skin care yang pertama saya pakai di marykay adalah set TIMEWISE. Memang sangat best sebab kulit kembali muda. Garis2 halus dah mula kurang.

Lepas tu saya jatuh hati pulak dengan SET MELACEP PLUS. Set ni lagi lah best. Lepas kulit dah nampak muda dengan timewise, Melacep akan cerahkan serta sekatakan TONA KULIT. Salah satu regimen set Melacep yg sgt saya suka ialah MELACEP PLUS+ ULTIMATE SERUM.

Ianya berfungsi :
  • Menambanbaikkan keadaan kulit, kulit lebih sekata, licin, sihat dan jernih
  • Bintik - bintik hitam atau pigmentation berkurangan
  • Ultimate serum bukan sahaja menyasarkan melanin, tapi ianya akan melindungi kulit daripada bendasing yg merosakkan kulit yg akan menyebabkan kulit menjadi kusam
  • Memberi manfaat kecerahan kulit dalam jangka masa pendek dan jangkamasa panjang
  • Untuk mengeluarkan serum ini, marykay mengambil masa 7 tahun untuk menjalan kan kajian


Memang best dan puas hati. Berminat nak FREE SKIN CARE CLASS ATAU FREE CONSULTATION boleh whatsapp saya ye.

Sunday, 21 May 2017

MAKEUP AND ME


Tahun 2006 saya seorang yang sangat tak suka bergaya apatah lagi pakai make-up. Masa tu umur dah 35 tahun. Orang panggil makcik pun saya tak ambik hati sebab memang macam makcik rasanya. Kalau keluar jalan pakai t-shirt dengan seluar slack. Tudung lak ikat gitu jerr takde lilit bagai. Memang makcik sungguh. Tengok husband dia macam tak kisah jerr. So kita pun ok laa tak ambik port.

Sampai laa tahun 2012 saya dikenalkan dengan Mary Kay oleh seseorang yang pada saya sangat cantik kulitnya. Tutur katanya sangat lemah lembut. Bila saya dipakaikan produk (masa tu set Timewise) terus saya jatuh cinta. Lepas bincang dengan husband saya pun join Mary Kay sebab saya nak cantik. Semua perempuan nak cantik kan?

BAHAYA LIPSTIK TIRUAN



Ish...ish...dengar tiruan pun dah seriau nie kan pulak pakai kat bibir. Tak leh nak bayang bibir jadi kudis. Elok-elok bibir tu mungil terus jadi hitam. Eee takuttt....

Ciri-ciri matte:
  • Memiliki kandungan minyak yg sangat sedikit
  • Tidak melekit dan berkilat
  • Tahan lama
  • Warna lipstick tidak tanggal

Kesan dari penggunaan lipstick tiruan (matte) :
  • Bibir jadi hitam
  • Kanser kulit bibir
  • Alergi pada bibir
  • Merosakkan sistem peranakan wanita
  • Bibir jadi kering dan mengelupas 

Cara untuk mengetahui kandungan plumbum dalam lipstik :

  1. Cara 1: Goreskan lipstik beberapa kali ke tangan
  2. Cara 2: Gunakan cincin emas (minimum 18 karat) lalu sapukan ke lapisan lipstik tersebut
  3. Cara 3: Sekiranya warna lipstik bertukar menjadi kehitam-hitaman atau kusam, maka dapat dipastikan bahawa lipstik tersebut mengandungi bahan logam plumbum

Tips membeli lipstick yang selamat :

  • Semak tarikh luput dan tarikh manufacturing.
  • Beli lipstick di kaunter / shopping mall (Guardian,Watson etc) atau dari Beauty Consultant Mary Kay.
  • Lihat pada packaging kotak tersebut. Adakah ianya rosak, terkoyak kotak dan sebagainya.
  • Selalulah beli yang original sebab yang original itu berkualiti.
  • Perhati kandungan yang ada pada lipstick tersebut.
  • Jangan cepat terpengaruh dengan harga yang sangat murah.

Berhati-hati dalam lipstik untuk digunakan. Gunakan lipstik yang diperbuat menggunakan bahan organik sahaja!





Thursday, 18 May 2017

Q & A

Soalan yg selalu berlegar2 dalam kepala customer dan potential customer. Semoga ianya menjawab semua persoalan uols ya.

-----------------------

Kenapa produk Mary Kay mahal dr produk tempatan? 

🎈Sebab produk Mary Kay perlu mnjalani bratus ribu ujikaji utk pastikan produk dikeluarkan sesuai dan selamat utk kulit yg sensitif dan allergic. Walaupun hanya nak keluarkan satu jenis lipstick. Bahan yg digunakan pula adalah bahan organik yg berkualiti tinggi. 


Kenapa saya pakai Botanical kulit makin gelap?

🎈Sbb botanical set brfungsi utk memulihkan dan menebalkan kulit (sbb tu npk gelap sdikit) lapisan epidermis yg atas sekali ni agak gelap dari lapisan dalam supaya dpt melindungi kulit dari sinaran uv. Dan set nie bukannya clorox utk memutihkan kulit ye harap maklum. 



Kenapa saya pakai Mary Kay tak ada perubahan pun?

🎈Kulit yg normal dan mmg sihat tiada msalah kulit kalau pakai botanical, mmglah sama je. Sebab fungsi Botanical formula 2 (kulit normal)  utk kekalkan kulit yg sihat dan menyeimbangkan kelembapan kulit. Kalau nak nampak glowing n cerah upgrade lah skincare tukar ke Melacep Plus Mary Kay. Confirm anda akn nmpak perubahan. Make sure pakai skincare yg sesuai dgn msalah kulit ye. 

KISAH WANITA INI YANG MENJADI INSPIRASI KEPADA UNIT SCATHERS SWAN


Assalamualaikum and a very good morning to all gorgeous.

Alhamdulillah hari nie dah masuk minggu ke-3 dalam bulan Mei dan minggu depan umat Islam dah mula berpuasa. Saya sentiasa doakan kita semua dikurniakan kesihatan yang baik untuk melakukan ibadah puasa dan terawih. Bulan Ramadhan nie saya plan untuk family blend susu dan kurma (sahur) sebab katanya boleh mengenyangkan sepanjang hari. Anak-anak pun takde laa melepek jerr especially si bongsu. Tahun lepas dia banyak ponteng. InsyaAllah tahun nie nak ajar dia puasa penuh. Untuk berbuka pula dah berazam tak nak pegi bazar Ramadhan. Caiyokkk saya boleh....hehehe.

Okay pagi nie saya nak share satu cerita yang saya rasa best sangat sebab cerita nie beri saya inspirasi untuk lebih berjaya. Kenal tak siapa wanita yang pakai jaket biru nie?


Dia adalah mak saya di Mary Kay berjawatan Executive Senior Sales Director iaitu jawatan yang ke-3 tertinggi. Kalau baca cerita dia boleh jadikan sumber inspirasi sebab dia dulu adalah seorang pengusaha spa seperti saya. Ikuti cerita dia....

Tuesday, 16 May 2017

CANTIK ATAU HODOH?


Setiap wanita nak diri dia orang cantik sebab bila cantik orang puji. Bila cantik keyakinan diri pun ada. Tapi lain pula dengan wanita yang menjadikan diri dia orang bahan ujikaji produk. Disangkanya boleh putih cepat tapi end result sangat menyedihkan. Ada yang happy bila kulit dia orang putih dan cakap "i pakai ok jerr...mesti you beli tiruan". Pernah dengar kan statement macam tu?

Tapi sayang-sayang sesungguhnya uols semua sangat-sangat salah. Putih tak semestinya sihat. Minah saleh yang kat negara 4 musim tu lebih suka tanned tau! Dia orang kata tanned tu beautiful. Berbeza dengan orang kita. Putih itu beautiful. Habis orang yang kulit gelap tu tak beautiful laa ya. Harus ingat ya terlalu putih amat bahaya sebab melanin kulit yang sepatutnya berfungsi untuk melindungi kulit dah mula timbul di permukaan. Sebab tu laa uols perasan ada jeragat kan. Paling teruk bila tumbuh jerawat yang merah-merah tu. Lagi teruk kulit dah jadi sensitif. Pantang kena cahaya matahari muka dah merah macam udang kena bako. Nak-nak bila cuci muka area tulang pipi tu pedih ya amattt....

Sunday, 14 May 2017

PANDORA UOLSSS!!!



Nie sapa tak meroyan memang something wrong dalaman dia. Mary Kay pandora oiii....gila cantikk. Tapi sayang ianya dah berlalu ya sayang². Nie hadiah Ladder of Success untuk semua Beauty Consultant di Mary Kay. Sapa buat dia dapat.

Kita tunggu apa hadiah MK nak bagi utk Ladder of Succes yg coming nie lagi ya. Stay tuned!!

SAYANG SANGAT MARY KAY NIE!

Thursday, 11 May 2017

KENAPA SAYA MEMILIH MARY KAY BERBANDING BRAND LAIN?



Assalamualaikum / Salam sejahtera,

Kenapa saya pilih Mary Kay? Tajuk di atas sangat popular bila saya sharing dengan bakal-bakal customer mahupun existing customer saya. Jawapan saya satu jerr. Takde niat untuk menjual tetapi lebih kepada perkongsian untuk membantu wanita lain mendapatkan kulit wajah yang mereka inginkan. Mesti uols rasa poyo jerr kan statement nie atau pun uols kata biasa laa orang MLM / Direct Selling memang cakap camtu tapi inilah niat saya bila masuk Mary Kay selain dari guna produk dia yang sangat best.

Sepanjang 6 tahun buat Mary Kay (off for 3 tahun), saya dapati wanita Malaysia suka nak cepat putih bila guna skincare. Bukan tak boleh dan tak salah tapi cara tu tak betul! Saya tanya awak balik dulu masa awak kecik kulit awak yang asal memang putih ker? Mesti awak tergoda dengan kulit putih macam Adira, Zizie Izette etc kan? Tapi percayalah mat saleh suka wanita yang tanned!...hahaha. Terbaru isu pasal kementerian kesihatan mendedahkan produk yang mengandungi bahan kimia terlarang kan. Itupun ada diantara kita masih tidak sedar akan bahaya. Apa yang dia orang cakap "alaa..biasa laa manusia nak menjatuhkan bisnes orang". Itu adalah skeptikal typical Malay.

Monday, 8 May 2017

CUCI MATA DENGAN REMOVER BEST!


Suka pakai makeup? Uols cuci pakai makeup remover ker baby oil? Kalau baby oil please No No No....okay sebab baby oil akan buat mata kita lagi berminyak. Kulit di area mata nie kalau nak tau mengandungi kalenjar lemak yang sangat sikit dan juga lapisan kolagen dan elastik yang lebih nipis berbanding bahagian lain pada muka. Semakin meningkat umur kita, lapisan lemak di bawah dermis akan mula mengecut, menyebabkan kulit semakin mengendur dan cengkung. Sebab itulah kulit di area mata nie memerlukan perhatian yang lebih teliti.

Gunakan MARY KAY OIL-FREE EYE MAKEUP REMOVER. Apa beza remover nie dengan yang lain?
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Clinically tested
  • Water-based
  • Tidak berminyak
  • Non-Comedogenic
  • Sangat sesuai untuk mereka yang memakai contact lens
  • Ophthalmologist-tested
  • Bebas wangian (Fragrance free)

Antara kelebihan lain makeup remover nie selain dari menanggal solekan yang waterproof, dia juga berfungsi menegangkan kulit di area mata. Best kan?

Apa kata kita buat small makeup class supaya uols boleh cuba remover nie plus dengan produk-produk Mary Kay yang lain. Kalau nak boleh whatsapp saya ya.



019-3204516

Sha MK (Beauty Consultant/Beautician)
Putrajaya

Wednesday, 3 May 2017

I LOVE THIS


BOSAN DENGAN SKINCARE YANG ADA? NAKKAN SKINCARE YANG BAGI GLOWING, ORANG KATA MUDA DARI USIA? JOM BACA NIE....

Bila diberitahu MARY KAY TIMEWISE REPAIR mesti uols fikir 2 benda nie :
  1. Betul ker boleh kurangkan kedut kat muka nie?
  2. Mesti mahal sebab tengok packaging pun dah tau.
Betul tak? Sebenarnya yang no.1 tu memang betul jika dipakai secara konsisten. Dah terbukti berkesan kurangkan kedut di bahagian dahi selepas penggunaan selama 12 minggu. Yang no.2 tu pulak saya nak kata setuju pun tak juga sebab apa tau. Kalau kita seorang yang sangat mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit, harga tu jatuh nombor dua. Yang penting nak cantik untuk kepuasan diri dan suami. Tak rasa kembang ker bila orang puji dan tak percaya kita dah 40? Orang kata kita macam 32? 

Sebagai seorang pengamal kecantikan (Beautician & Beauty Consultant) dan pemilik kepada Dmeera Beauty & Spa, saya dah ramai educate pelanggan-pelanggan saya untuk tidak mengabaikan wajah kerana cermin diri kita bermula dari wajah. Orang yang pertama tengok muka kita adalah suami dan anak-anak. Saya sendiri rasa bahagia dan bangga bila suami tiba-tiba kata saya nampak lain dari dulu. Secara tak langsung anak-anak dah mula aware untuk jaga kulit muka dia orang. Oh ya. Anak saya yang sulung form 3 tahun nie (pt3) dan bongsu darjah 2. Bayangkan yang darjah 2 tu dah tau step-step jaga kulit dan saya bagi dia cuci muka guna cleanser dan moisturiser johnson&johnson.

--------------------------------------------------

MARY KAY TIMEWISE REPAIR SKINCARE

TimeWise Repair® Volu-Firm Foaming Cleanser
TimeWise Repair® Volu-Firm Lifting Serum
TimeWise Repair® Volu-Firm™ Eye-Renewal Cream
TimeWise Repair® Volu-Firm™ Day Cream with SPF 30
TimeWise Repair® Volu-Firm™ Night Treatment with Retinol
TimeWise Repair® Volu-Firm™ Deep Wrinkle Filler
* TimeWise Repair® Volu-Firm™ Revealing Radiance Facial Peel

* HOT ITEMS!

--------------------------------------------------


HASIL PENGGUNAAN MARY KAY TIMEWISE REPAIR




Tuesday, 2 May 2017

MANICURE & PEDICURE


Wow! Nie part yang paling digemari pelanggan spa saya. Selain tangan dan kuku dia orang cantik, bersih, gebu, bau pun wangi semerbak. Satin Hands® Pampering Set nie sangat sesuai untuk mereka yang banyak buat kerja rumah sampai tangan pun jadi kasar. 



Set nie ada 3 :
  • Fragrance-Free Satin Hands® Protecting Softener
  • White Tea & Citrus Satin Hands® Satin Smoothie® Refining Shea Scrub
  • White Tea & Citrus Satin Hands® Nourishing Shea Cream
Cara guna :

STEP 1: Fragrance-Free Satin Hands® Protecting Softener

Melembap dan melindungi kulit dan sebagai persediaan untuk merangsang kulit sebelum memulakan sesi spa. Urut dulu ke seluruh tangan sebelum scrub.

STEP 2: White Tea & Citrus Satin Hands® Satin Smoothie® Refining Shea Scrub

Scrub yang sangat lembut dan sangat efektif untuk exfoliate, mengangkat sel kulit mati yang membuatkan kulit kusam. Kulit kelihatan lebih segar selepas sekali penggunaan. Jika konsisten guna, ia akan memberi nafas baru pada kulit. Gunakan selepas softener, massage dan kemudian bilas.

STEP 3: White Tea & Citrus Satin Hands® Nourishing Shea Cream

Gunakan Shea Cream selepas scrub dan rasai kelembapan selama 24 jam. Tangan akan jadi lembut dan licin.
 

Mary Kay My Passion Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang