Tuesday, 16 May 2017

CANTIK ATAU HODOH?


Setiap wanita nak diri dia orang cantik sebab bila cantik orang puji. Bila cantik keyakinan diri pun ada. Tapi lain pula dengan wanita yang menjadikan diri dia orang bahan ujikaji produk. Disangkanya boleh putih cepat tapi end result sangat menyedihkan. Ada yang happy bila kulit dia orang putih dan cakap "i pakai ok jerr...mesti you beli tiruan". Pernah dengar kan statement macam tu?

Tapi sayang-sayang sesungguhnya uols semua sangat-sangat salah. Putih tak semestinya sihat. Minah saleh yang kat negara 4 musim tu lebih suka tanned tau! Dia orang kata tanned tu beautiful. Berbeza dengan orang kita. Putih itu beautiful. Habis orang yang kulit gelap tu tak beautiful laa ya. Harus ingat ya terlalu putih amat bahaya sebab melanin kulit yang sepatutnya berfungsi untuk melindungi kulit dah mula timbul di permukaan. Sebab tu laa uols perasan ada jeragat kan. Paling teruk bila tumbuh jerawat yang merah-merah tu. Lagi teruk kulit dah jadi sensitif. Pantang kena cahaya matahari muka dah merah macam udang kena bako. Nak-nak bila cuci muka area tulang pipi tu pedih ya amattt....



Nakkan kulit putih / cerah tak salah. Yang salah adalah cara yang uols buat. Ada jer skincare di pasaran (international brand) yang ada range whitening. Tapi mereka punya whitening adalah sangat selamat dan tidak menggunakan bahan yang terlarang. Contoh yang paling dekat saya sangat strongly recommend brand Mary Kay lah kan sebab saya memang pengguna tegar produk Timewise...huhu. Sekarang nie makin ramai guna produk Mary Kay. Sebab apa tau...sebab dah timbul kesedaran disamping teruja tengok orang-orang Mary Kay semua kulit licin.

Hari nie selesai Kelas Penjagaan Kulit (Skin Care Class) di Petaling Jaya. Nak try produk atau nak saya consult skincare apa yang sesuai? Whatsapp saya ya.




Call / Whatsapp : 019-3204516

SHA MARY K
Beauty Consultant


0 comments:

Post a Comment

 

Mary Kay My Passion Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang