Tuesday, 20 June 2017

TIPS UNTUK MAKEUP FLAWLESS DI PAGI RAYA

Assalamualaikum semua. Mesti ramai yang dah mula nak gerak balik kampung kan dan ada yang masih bekerja. Saya dah start cuti tapi balik Kelantan raya ke-2. Raya pertama di rumah mak di KL. Macam mana persiapan raya? Kami buat ala kadar jer. Yang penting anak-anak nyer persiapan dah siap. Duit raya pun dah tukar. Raya tahun nie bakal meriah sebab kehadiran orang baru dalam keluarga atuk Harun dan opah Amriah. Nama ahli keluarga baru kami (anak adik bongsu saya) Nur Hanania Maryam short form panggil Hana. Tak sabar nak peluk Hana.

Okaylah. Pagi nie saya nak share satu tips bagaimana nak dapatkan kulit yang gebu sekaligus membuatkan makeup nampak flawless. Baca tau!

Tips #1:
Pastikan wajah dibersihkan sebelum pakai serum Mary Kay Replenishing Serum +C. Diikuti dengan Mary Kay Day Solution dan moisturizer. Wajah wajib pakai moisturizer supaya foundation nanti tak pecah.



Tips #2:
Untuk dapatkan makeup tahan lebih lama, gunakan Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF15. Pakai ke seluruh wajah. Selain bagi makeup tahan lama, primer nie juga bagi kurangkan minyak di wajah. Cara pemakaian boleh gunakan berus atau jari.




Tips #3:
Pilih foundation yang sesuai dengan warna dan jenis kulit. Mary Kay liquid foundation terdiri dari 2 jenis iaitu Luminous (kulit normal/kering) dan Matte (kulit kombinasi/berminyak). Bagi mereka yang tak suka pakai foundation dengan alasan tak nak makeup tebal, boleh gunakan Mary Kay CC Cream. Kalau suka makeup ala-ala Bellaz tu (dia guna Okaya), boleh pakai Mary Kay Creme To Powder. Cara guna foundation pun ada teknik tau. Boleh guna jari atau berus. Untuk kesan yang lebih menyerlah guna flat brush atau kabuki brush. Caranya dab-dab foundation ke seluruh wajah menggunakan jari. Kemudian spray Mary Kay Finishing Spray dan sapu foundation tu ke bawah (downward stroke).




Tips #4:
Gunakan Mary Kay Facial Highlighting Pen di area tulang hidung, dahi atau di area yang anda nak highlight.




Tips #:
Bagi mereka yang mempunyai eye bag atau dark circle, gunakan Mary Kay Concealer Under Eye. Caranya dengan hanya dab sahaja menggunakan Beauty Blender. Jangan guna brush.

Tips #:
Ada parut hitam atau parut jerawat? Letakkan Mary Kay Concealer pada parut tu dan dab-dab guna sponge.

Tips #:
Biasa pakai compact powder kan? Lepas nie boleh laa tukar pada Mary Kay Translucent Powder sebab powder nie bagi flawless wajah. Warna dia putih dan ramai MUA guna translucent powder yang nie di bahagian bawah mata dan rahang (jawline). Kemudian mereka akan blendkan dengan Mary Kay Mineral Powder Foundation ke seluruh wajah.




Tips #:
Last sekali gunakan Mary Kay Finishing Spray ke seluruh wajah untuk bagi wajah nampak glow dan makeup tahan lama.




Selamat mencubaaaa.....

Tuesday, 6 June 2017

MARY KAY NATIONAL SALES DIRECTOR



Memperkenalkan Mary Kay Malaysia National Sales Director yg baru fresh dari oven, Jane Lee. Jom ikuti kisah beliau bagaimana beliau start bisnes dengan Mary Kay.
----------
Tahun 2005 beliau join Mary Kay sebagai Beauty Consultant. Masa tu beliau hanyalah seorang surirumah yang biasa2 jerr dan percaya atau tidak beliau tidak pernah guna sebarang produk kecantikan. Seorang yang kurang keyakinan untuk berdepan dengan orang tetapi Mary Kay banyak mengajar beliau bagaimana untuk look confident and be confident. Dulu beliau seorang yang sangat pesimis terhadap sesuatu tapi sekarang dengan dikelilingi insan2 yang positif membuatkan beliau sangat bersemangat, lebih bahagia dan puas berbanding sebelumnya.

Monday, 5 June 2017

QUEEN OF SALES

Sabtu lepas (3 Jun 2017) merupakan tarikh yang sangat bermakna bagi saya sebagai Beauty Consultant. Saya dinobatkan sebagai Queen of Sales bagi bulan Mei. Seronok tak terkira. Banyak hadiah saya dapat.


Antaranya set foot spa, Pure Dimensions Eye Palette dan Semi-matte Gel Lipstick. Best kan bila jadi Queen of Sales nie. Seterusnya saya nak aim Diamond Ring (gambar kat bawah nie). Jom visualise.

Sunday, 4 June 2017

NEW TOOLS! ION MASSAGER

Baru dirasmikan 1st June 2017 di Malaysia tapi dah sold out di Hong Kong dalam masa 7 hari! Memang menjadi kegilaan ramai nie. Semua nak awet muda. Kalau tak grab sekarang memang rugi.

JOM KITA TENGOK APA KELEBIHAN ION MASSAGER NIE.
  • Mengurangkan bendasing dari pori².
  • Meningkatkan lagi penyerapan produk penjagaan kulit.
  • Relaxkan kulit, tingkatkan lagi peredaran darah dan metabolisma melalui sistem urutan yg ada getaran.
  • Merangsang dan menenangkan kulit (warm & hot mode).
  • Kulit akan rasa segar dan lembut.
Best ker best? Macam best kan. Sangat portable dan travel friendly. Tak yah pakai letrik pun. Those yg rajin buat beauty regime tu ION Massager nie sangat recommended.






Nak try? Boleh ajer. Tinggalkan phone number kat ruangan komen atau whatsapp saya personally. Semua pertanyaan akan dijawab secepat mungkin.

0193204516
Sha Harun 
(Beauty Consultant)

Thursday, 1 June 2017

SHEER MINERAL PRESS POWDER MARY KAY

Debu yang sangat halus dan ringan ini melitupi wajah dengan rona semula jadi dan bertindak seperti satu lapisan penyerap minyak agar solekan kekal berseri sepanjang hari.

Jom tgk Kelebihan menggunakan Sheer Mineral Pressed Powder ni.
  • Memberi litupan menyeluruh
  • Membantu mengawal kilatan dan minyak berlebihan. Formula sehalus sutera
  • Memberi rona samar pada kulit, nmpk semula jadi (tanpa kelihatan kering atau berhabuk)
  • Menyembunyikan kedutan dengan berkesan
  • Mudah diadun dengan warna solekan lain
  • Mudah digunakan
  • Aplikasi yang sempurna tanpa cela
  • Kulit tidak berminyak atau melekit
  • Menyegarkan kulit
  • Tidak terkumpul di celah-celah kedutan atau garis-garis halus pada wajah
  • Tahan lebih lama
  • Menyempurnakan solekan sepanjang hari.
Sheer Mineral Pressed Powder boleh didapati dalam pelbagai warna mengikut tona kulit muka.


Nak tau cara mekap yg glowing dan tahan lama tak bercapuk? Atau pun mekap ala Naelofar? Whatsapp saya. Saya akan ajar dari A sampai Z.
 

Mary Kay My Passion Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang